Krutinės pakėlimas

Krūtinės pakėlimo operacija atliekama moterims, kurių krūtinė laikui bėgant yra pasikeitusi: praradusi stangrumą, jaunatviškumą, susmukusi ir nukarusi žemyn. Taip paprastai nutinka dėl nėštumo, žindymo krūtimi, senėjimo procesų, svorio kitimo, taip pat įgimtų veiksnių. Operacija padeda moterims ir vėl pasijausti patrauklioms, atgauti pasitikėjimą savimi, nebebijoti pažvelgti į veidrodį. Krūtinė tampa stangresnė ir aukštesnė.

Krūtinės pakėlimas dažnai yra atliekamas su kitomis operacijomis, tokiomis kaip krūtų didinimas ar krūtų mažinimas.

Krūtų pakėlimo operacija

Krūtų pakėlimas gali būti atliekamas, taikant skirtingus metodus, kurie parenkami pagal konkrečios moters situaciją. Pjūvis gali būti daromas aplink spenelį, nuo spenelio iki klostės, esančios po krūtimi arba pagal krūties klostę. Gali būti daromas vienas iš šių pjūvių arba naudojami visi trys. Operacijos metu yra modifikuojama krūtis ją pakeliant, pašalinama nereikalinga oda, o likusi oda ištempiama ir susiuvama. Po šios operacijos kai kurie randai būna matomi, o kitus slepia krūties klostės. Laikui bėgant randai pablunka.

Po operacijos

Po krūtų pakėlimo operacijos yra uždedami tvarsčiai bei duodama speciali liemenėlė, tinkamai prilaikanti krūtis gijimo proceso metu. Kurį laiką būna jaučiamas maudimas, tinimas, pabrinkimas ir skausmas, kuris gali būti malšinamas vaistais. Jau po 1–2 savaičių galima grįžti į darbą, o po 1–2 mėnesių galima pradėti sportuoti. Operacijų rezultatai matomi iš karto ir jie yra ilgalaikiai.

Gyd. G. Papečkio komentaras

Krūtų pakėlimo operacijos tikslas – pakelti pasmukusius krūties audinius ir aureolę, kad ji „žiūrėtų“ šiek tiek į viršų. Pakėlimo operacijos metu, siekiant grąžinti estetiškai patrauklią krūties formą, paprastai jos tūris nemažinamas. Priklausomai nuo pasmukimo laipsnio (įprastai aureolė yra 19–20 cm nuo krūtinkaulio viršūnės), gali likti randai tik apie aureolę, o jei nusmukimas didesnis, lieka statmenai žemyn einantis arba inkaro formos randas. Tai yra šios operacijos minusas, tačiau randai laikui bėgant tampa žymiai mažiau pastebimi, o nauja krūties forma – estetiškai gražesnė, seksualesnė ir patrauklesnė.

REGISTRACIJA

Susisiekite su mumis:

    Įkelkite failą

    Nėra pasirinktu failų